Poziv na obuku EU4Business projekta „Upotreba digitalnih tehnologija u sektoru poljoprivede“

Poziv na obuku EU4Business projekta „Upotreba digitalnih tehnologija u sektoru poljoprivede“

Zadovoljstvo nam je informisati Vas da EU4Business projekat, koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a u okviru kojeg UNDP provodi aktivnosti vezane za sektor poljoprivrede i prehrane te ruralni razvoj, organizira obuku na temu „Upotreba digitalnih tehnologija u sektoru poljoprivede“. Obuka će biti održana u četvrtak21. jula sa početkom u 10:00 sati u prostorijama Privredne komore Federacije BiH u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10).

Cilj obuke je upoznati učesnike sa upotrebom novih tehnologija potrebnih za cjelokupan proces digitalne transformacije. Također, obuka će obuhvatiti teme vezane za strukturu zaposlenih u smislu tehničkog znanja i osnovnih potreba za digitalnim usavršavanjem. Posebna pažnja bit će usmjerena na temu uloge i potreba malih i srednjih preduzeća u cjelokupnom procesu digitalne transformacije. Tim povodom, učesnicima obuke i ujedno potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava Evropske unije bit će prezentirani primjerni uspješnih praksi upotrebe digitalnih tehnologija u sektoru poljoprivede.

Dodatno, obuka predstavlja izuzetnu priliku za predstavnike kompanija, partnerskih organizacija i medija da se bliže upoznaju sa podrškom projekata EU4Business i EU4BusinessRecovery za investicije u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao i sa inovativnostima, te uspjehom koji do sada podržane kompanije ostvaruju uz podršku Evropske unije na tržištu. U okviru obuke bit će održana prezentacija objavljenog Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za investicije u digitalnu transformaciju preduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom, bilo bi nam zadovoljstvo da prisustvujete ovom događaju. Za potvrdu Vašeg učešća potrebno je  da ispunite sljedeći obrazac najkasnije do srijede, 20. jula do 12 sati.

Za dodatna pitanja stojimo na raspolaganju putem telefona +387 33 293 681.                          

PARTNERI:

 Web stranica je finansirana od strane Evropske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost projektnog tima i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije

Scroll to Top