POZIV ZA RADIONICU O RAZVOJU PREKOGRANIČNIH PROIZVODA

POZIV ZA RADIONICU O RAZVOJU PREKOGRANIČNIH PROIZVODA

25.-26.10 2022. godine

Mjesto: Zlatibor, hotel Palisad

 

Poštovani,

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH zajedno sa partnerima Privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Centrom ENERGIS, već drugu godinu provodi projekat prekogranične saradnje „ENHANCE – podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja“.

Naredna u nizu radionica u okviru projekta ENHANCE biće održana na Zlatiboru, i to o temi zajedničkog prekograničnog razvoja proizvoda i usluga. Radionica će se provoditi kao dvodnevna obuka za 20 zaposlenih iz najmanje 10 malih i srednjih preduzeća (MSP) iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Radionicu je besplatna a vodiće je stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u podršci razvoju MSP.

Jedan od ciljeva ove radionice je da putem kombinacije predavanja i praktičnih vježbi pruži podršku razvoju prekograničnih proizvoda odnosno usluga, putem rada na inovativnim rješenjima. Na radionici će učesnici imati priliku da steknu uvid i testiraju načine koji će im služiti kao podrška u razvoju njihovih prekograničnih proizvoda. Isto tako, ova radionica će biti prilika da učesnici dođu do novih saznanja o poboljšanju svojih kapaciteta, koji će im omogućiti dalje inovacije, komercijalizaciju kao i saradnju zaposlenih u malim i srednjim preduzećima u prekograničnom područje Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ovim putem vas pozivamo da uzmete učešće u radionici o razvoju prekograničnih proizvoda, koja će se održati 25. i 26. oktobra 2022. godine, sa početkom u 10:00, na Zlatiboru, u hotelu Palisad.

 

Rok za prijavu je petak, 21.10.2022. godine. Prijave se vrše putem online forme:   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHE0pL1eWAAeafiKcUxdK72XzaAKLk0BcD7xtgMCRF4Uqs5g/viewform.

 

Projekat se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. koji kofinansira Evropska unija. Ugovorno tijelo ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

PARTNERI:

 Web stranica je finansirana od strane Evropske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost projektnog tima i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije

Scroll to Top